Україна і світ

Уже поточного місяця на озброєння сил ППО надійдуть сучасні системи NASAMS та Iris-T — Олексій Резніков

Про це сьогодні під час телевізійного марафону «Єдині новини» повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Відповідаючи на запитання ведучої щодо взаємодії з міжнародними партнерами у напрямку закриття українського неба, він наголосив, що перемовини з цього приводу постійно тривають. І в цьому сенсі ми вже досягли чималого прогресу.

— Такі переговори ведуться на найвищому державному рівні за участю Президента України, Прем’єр-міністра, глав оборонного, зовнішньополітичного відомств, а також народних депутатів України. І прогрес, дійсно, очевидний. Адже є рішення урядів США та Німеччини про передачу Україні найновіших зенітних ракетних комплексів NASAMS та Iris-T. І це відбудеться вже поточного місяця, — наголосив Олексій Резніков.

Очільник оборонного відомства також розповів, що українські спеціалісти вже завершили навчання на цих комплексах та готові до виконання завдань за призначенням.

Щодо повного закриття українського неба, то, як зауважив Олексій Резніков, цього не можуть стовідсотково гарантувати навіть Сполучені Штати Америки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Згадайте, як росіяни тішилися тим, що ніби ще в лютому, одразу після початку свого широкомасштабного вторгнення, вщент знищили нашу систему ППО. Але й після майже восьми місяців відкритої фази війни ми успішно збиваємо їхні літаки та ракети. Сьогодні взагалі ніхто не надасть гарантій щодо стовідсоткового закриття неба. Адже ми постійно стикаємося з новими викликами. Приміром, зараз я кажу про дрони-камікадзе іранського виробництва, факт передачі яких росіянам офіційний Тегеран не підтверджує. Але українські військові успішно вчаться протидіяти їм. І треба сказати, що з цим непростим завданням вони впорюються, постійно покращуючи статистику збиття цих БПЛА. Невдовзі Україна також має отримати сучасні системи щодо їхнього пригнічення засобами РЕБ. Тобто робота в напрямі закриття українського неба триває, й комунікації з нашими західними партнерами з цього приводу ніколи не припиняються, — підкреслив Міністр оборони України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-14 16:25:24