Україна і світ

На Заході розповіли, коли ЗСУ можуть звільнити Херсон – FT

В останні тижні настання Збройних сил України на південній лінії фронту набирає обертів. На Заході вважають, що ЗСУ дуже скоро зможуть відвоювати Херсон.

Призначений Росією голова окупованої Херсонської області Володимир Сальдо звернувся до Москви за евакуацією жителів міста, даючи зрозуміти, що ЗСУ вже близько.

Українські сили прорвали лінію фронту на Херсонщині на початку жовтня. Це визнали і в російській мінобороні. Цей поступ ЗСУ став найбільшим на півдні з початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому. ВСУ вже вдалося відвоювати значну територію на захід від Дніпра.

У четвер Оперативне командування Південь заявило, що вдалося звільнити та повернути під контроль України ще п’ять населених пунктів у Херсонській області. Там же ЗСУ знищили російський командно-диспетчерський пункт.

За оцінками західних військових, Україна може взяти Херсон до Дніпра вже наступного тижня.

Раніше Станіслав Бєлковський, колишній кремлівський піарник, який став критиком Путіна, заявив, що російське командування вирішило не переоцінювати шанси на збереження російського контролю над тимчасово окупованою частиною Херсонської області.

Своєю чергою, Євросоюз готовий до створення місії з навчання тисяч українських солдатів. ЄС також збільшить обсяг фінансування постачання зброї в Україну до більш ніж 3 млрд євро порівняно з 2,5 млрд євро наразі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Навчальні центри для ЗСУ у Польщі та Німеччині фінансуватимуться коштом ЄС та адаптовані до потреб командувача української армії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-14 15:29:49