Україна і світ

Коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон 2022

Українці з нетерпінням очікують на початок опалювального сезону. З першими холодами неабияк опустилася температура в оселях, тому усі громадяни очікують на увімкнення опалення.

Коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон – далі в матеріалі Фактів ICTV.

Опалення увімкнуть вчасно

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно – щойно середньодобова температура опуститься нижче +8 градусів протягом трьох днів.

– Опалювальний сезон розпочнеться вчасно, без жодних перенесень та змін! Він почнеться як і планували: як тільки протягом трьох днів середньодобова температура буде нижче +8 °C. Навіть погода на нашому боці, — наголосив Олексій Чернишов.

Також міністр додав, що наразі вже у дев’яти регіонах України почали підключати соціальні заклади до теплопостачання. Зокрема, лікарні та пологові будинки.

– Що стосується житлового фонду, то до кінця жовтня 2022 року ми плануємо починати теплопостачання в більшості міст. Якщо буде холодно до того – опалювальний сезон розпочнеться раніше відповідно до температурних показників, – зазначив Чернишов.

Готовність до старту опалювального сезону

Наприкінці вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що готовність України до опалювального сезону – 88%.

За його словами, голови майже 140 міст разом із Мінрегіоном та Нафтогазом провели посилену підготовку до зими. Також було розроблено антикризові плани кожної області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За встановленими урядом нормами температура в оселях українців:

  • не повинна бути нижчою за +16°С;
  • температура повітря у житлових приміщеннях (за умови їх утеплення) має бути забезпечена на рівні +18°С;
  • у наріжних кімнатах +20°С.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-13 15:19:11