Україна і світ

Лідери країн Групи семи засудили ракетні обстріли України

У G7 виступили зі спільною заявою після віртуальної зустрічі щодо ситуації в Україні, в якій засудили дії росії та її президента та застерігли від використання проти України зброї масового ураження.

Про це йдеться в заяві G7, яка опублікована на сайті британського уряду.

«Наша зустріч відбулася на тлі ракетних обстрілів цивільної інфраструктури та міст по всій Україні, що призвело до загибелі невинних мирних жителів. Ми рішуче засуджуємо ці атаки та нагадуємо, що невибіркові напади на невинне цивільне населення є воєнним злочином. Ми притягнемо президента путіна та винних до відповідальності», – заявили лідери G7.

Як йдеться в заяві, лідери країн Групи семи рішуче засудили та відкинули незаконну спробу анексії росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, а також Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

«Ми знову наголошуємо, що ніколи не визнаємо цю незаконну анексію чи фіктивні «референдуми», які росія використовує для її виправдання», – йдеться у заяві G7.

Лідери G7 висловили підтримку незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах, зазначивши, що відповідно до Статуту ООН, Україна «має законне право захищатися від російської агресії та відновити повний контроль над своєю територією в межах міжнародно визнаних кордонів».

У Групі семи також запевнили, що продовжуватимуть надавати підтримку Україні, зокрема координуватимуть зусилля для задоволення нагальних потреб України у військовій та оборонній техніці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас G7 засудила кроки з боку росії, спрямовані на ескалацію конфлікту, зокрема мобілізацію резервістів та безвідповідальну ядерну риторику.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-12 04:19:48