Україна і світ

Від початку війни загинуло понад 6 тисяч цивільних громадян – ООН

Після 24 лютого, коли росія розпочала широкомасштабну війну проти України, до 9 жовтня постраждало 15 592 цивільні особи, з них – 6221 загинула. Серед загиблих: 2417 чоловіків, 1662 жінки, 164 дівчинки і 195 хлопчиків, а також 37 дітей і 1746 дорослих, стать яких ще не вдалось встановити.

Про це повідомила  Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН).

«Більшість зафіксованих втрат серед цивільних осіб було спричинено застосуванням вибухової зброї з великою зоною ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та авіаудари», – наголошується в документі.

УВКПЛ ООН вважає, що реальна кількість втрат серед цивільних осіб значно вища, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається з затримкою, та багато повідомлень із місць, звідки надходить інформація про втрати серед цивільного населення, все ще потребують підтвердження. Це стосується, зокрема населених пунктів Маріуполь (Донецька область), Ізюм (Харківська область), Лисичанськ, Попасна і Сєвєродонецьк (Луганська область), де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних осіб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: УВКПЛ ООН

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-12 03:42:21