Україна і світ

Москва не досягла жодної мети: Резніков про масований ракетний обстріл України

Масована ракетна атака РФ свідчить про розгубленість і знервованість окупантів. Вона контрпродуктивна і матиме для Росії руйнівні наслідки.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков. Він наголосив на тому, що, обстрілюючи територію нашої держави, Москва не досягла жодної військової мети.

– Навпаки – наші захисники і захисниці отримали додаткову мотивацію швидше вигнати ворога, який обстрілює міста в тилу, де живуть їхні близькі. Тепер непотрібні жодні додаткові аргументи, щоб доводити: Росія – це держава-терорист, держава спонсор тероризму. Усі, хто після цього спробує співпрацювати з РФ, заперечувати терористичну сутність московського режиму, будуть мати очевидні проблеми з поясненнями, – написав він.

Резніков зазначив, що усі російські лоялісти, відкриті та “гібридні” агенти впливу на Заході тепер опинилися на роздоріжжі.

– Вони повинні або засудити людожерські дії Кремля, або підтримати їх. Уникнення чіткої позиції – це фактична підтримка злочинів. Так само у російських діячів, які не схвалюють ці злочини, лишилося зовсім мало часу, що проявити свою незгоду і відмежуватися публічно. Бо потім доведеться ділити відповідальність, – написав міністр оборони.

Своїми діями росіяни чітко показали, що вони свідомо влаштовують гуманітарну кризу, яка вдарить не тільки по Україні, а й по всій Європі.

– Знищення інфраструктури життєзабезпечення може спровокувати нові хвилі біженців. Сотні тисяч людей, які повернулися з Європи, можуть бути змушені знову шукати там порятунку. До них приєднаються мільйони. Адже руйнування енергосистеми – це не тільки про опалення. Це про їжу і воду, каналізацію, про хвороби і усі супутні наслідки, – зазначив Резніков.

Резніков додав, що на цьому тлі значно простіше пояснювати міжнародним партнерам, навіщо нам дуже швидко потрібна додаткова зброя, насамперед – засоби ППО та ПРО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Олексій Резніков

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-11 16:53:32