Україна і світ

З путіним ніяких перемовин ми вести вже не будемо − Олексій Данілов

Про навмисне вбивство мирного населення окупантами та їхнє прагнення підірвати економіку нашої держави в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

– Дійсно сьогодні відбулися жахливі події. Країна-терорист учергове показала своє обличчя. На сьогодні можна казати, що було завдано різного роду ушкоджень 11 об’єктам критичної інфраструктури. У деяких місцях вони є вкрай чутливими і це, перш за все, Львівська область. Але впевнений, що найближчим часом ситуація стабілізується і все стане на свої місця. У росіян завдання номер один: дестабілізувати ситуацію, і щоб в нас була паніка. Цього ми не можемо із вами допустити за жодних обставин, – повідомив він.

Користуючись нагодою, Олексій Данілов подякував усім українцям за спокій та рівновагу, що вони продемонстрували під час ліквідації наслідків атаки.

– На жаль, ми іноді допомагаємо ворогові, коли викладаємо ті чи інші речі в інтернеті. У мене велике прохання припинити це робити. Адже, що відбувається? російська федерації бере це відео і починає крутити на своєму телебаченні, трактуючи це як велику паніку в Україні. Тож вони це використовують у своїх цілях. Вони не можуть нас подолати військовим шляхом, тому і намагаються посіяти паніку, – пояснив секретар РНБО України.

Продовжуючи тему міжнародної підтримки, Олексій Данілов звернув увагу на успіхи України на дипломатичному фронті.

– Стосовно майбутньої зустрічі на рівні G7, то хочу сказати, що російська федерація неодноразово доводила, що вона є країною-терористкою. Я би дуже хотів, щоб решта наших партнерів припинили своє спостерігання, і щоб це було чітко зафіксовано в багатьох столицях країн світу. Хочу ще сказати, що якщо ми не будемо стукати, то нам ніхто не буде відкривати. Усі просили, та меседжі, що йдуть від нашого Президента, йдуть на користь держави. Я можу ще сказати, що починаючи від 24 лютого і до цього часу змінилося ставлення в багатьох країнах по відношенню до нашої держави, – вважає він.

У плані обговорення переговорів у деяких країнах за буцімто ініціативи Турції щодо припинення бойових дій в Україні, Олексій Данілов відповів досить конкретно та лаконічно.

– По-перше, ніяких розмов про Україну без України не буде. Сьогодні це зробити просто не можливо. Нагадаю, що в нас є рішення Ради національної безпеки і оборони, затверджене Указом Президента України, де чітко вказано, що  з президентом путіним ніяких перемовин ми вести вже не будемо. Після всіх цих подій, тих речей, що вони накоїли на території України, це вже не можливо, – підкреслив секретар РНБО України.

Наостанок свого спілкування із журналістами «1+1» він відзначив вмілі дії воїнів Збройних Сил України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Сьогодні наші війська відпрацювали доволі потужно. Ми із 84-х ракет збили 43. Я можу сказати, що був ще один «приліт» після 14:00. Так, з 15:45 до 18:08  ще 12 цих «мопедів» іранського виробництва, як їх називають наші армійці, залітали на територію нашої країни, і всі 12 було знищено, – зауважив Олексій Данілов.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-10 21:01:35