Україна і світ

Україна звернулася до міжнародних партнерів, аби вони допомогли прикрити небо – Олександр Гайн

Під час телемарафону «Єдині новини» заступник Начальника управління преси та інформації МО України Олександр Гайн зазначив, що попри заяви рф, що цілі сьогоднішнім обстрілом досягнуті, небезпека триває. Тож Україна звернулася до міжнародних партнерів, аби вони допомогли прикрити небо.

− Цілі російської федерації, як ми бачимо, − це не тільки ураження якогось конкретного можливого об’єкту, а залякування як українців, так і світової спільноти. Вони будуть продовжувати бити, а ми будемо сподіватися, що наші воїни протиповітряної оборони − наші вартові неба − все-таки втримають удар. Тому від західних партнерів очікуємо більше засобів ППО. Україна вже звернулася до наших партнерів з проханням більшого тиску на російську федерацію, і звичайно, що ми очікуємо засобів, які дозволять нам закрити наше небо, − сказав Олександр Гайн.

На запитання ведучої про те, чим обстрілювали нас росіяни та звідки завдавали удари, та чиєю підтримкою скористалася росія, Олександр Гайн розповів, що сьогодні з 6-ї ранку атаки велися майже з усіх напрямків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

− Ми говоримо про акваторію Каспійського і Чорного морів, з Нижнього Новгорода, наприклад, з Каспію були підняті російські літаки Ту-95 і Ту-160, які запускали ракети Х-101 і Х- 555. З Чорного моря це були «Калібри». Нас  майже з усіх напрямків обстрілювали «Іскандерами», системами С-300 та «Торнадо».З території безпосередньо тимчасово окупованого Криму і білорусі вбік України летіли БПЛА «Шахиди-136», − зазначив Олександр Гайн.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-10 17:40:44