Україна і світ

На Луганщині судитимуть зрадника – ексначальника відділу прокуратури

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури та Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування стосовно прокурора, який перейшов на бік ворога та сьогодні працює в окупаційній «прокуратурі» так званої «лнр».

Слідством встановлено, що під час російської агресії начальник Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури Луганської області добровільно обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

У березні 2022 року окупаційна влада рф призначила обвинуваченого до так званої «прокуратури Новопсковського району лнр», де він надавав допомогу в утворенні та організації її роботи.

За результатами розгляду дисциплінарної скарги керівника Луганської обласної прокуратури його звільнено з органів прокуратури за порушення присяги прокурора.

На даний час обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності направлено до суду ( ч. 7 ст. 111-1 КК України).  Особа перебуває у розшуку.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого в м. Краматорську.

Обвинуваченому загрожує покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: пресслужба Луганської  обласної прокуратури

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-10 02:40:51