Україна і світ

Час для їжі: вчені показали, коли організм найкраще спалює жир

Вчені Brigham and Women’s Hospital, найбільшої університетської клініки в Гарвадській медичній школі, представили докази того, що час прийому їжі — важливий фактор в боротьбі із зайвою вагою.

– У цьому дослідженні ми задалися питанням: чи має значення час, в який ми їмо, коли все інше залишається незмінним, – зазначила автор Ніна Вуйович.

Дослідники попросили 16 пацієнтів з надмірною вагою, яких розділили на дві групи, їсти в точності за двома графіками: з прийомом їжі на початку дня і приблизно на чотири години пізніше протягом дня.

Наприклад, учасник першої групи міг їсти приблизно о 9.00, 13.00 і 17.00, другої групи — о 13.00, 17.00 і 21.00.

Учасники реєстрували свій голод і апетит. Дослідники ж збирали зразки крові, рівні температури тіла і витрати енергії, а також зразки жирової тканини у деяких добровольців.

Було встановлено, що учасники, які їли вранці на чотири години пізніше, були більш голодні, повільніше спалювали калорії і мали зміни в організмі, які сприяли накопиченню жиру.

Відзначається, що генетичні тести також показали, що накопичення жиру супроводжувалося більш пізнім прийомом їжі.

схуднення

Вчені Brigham and Women’s Hospital, найбільшої університетської клініки в Гарвадській медичній школі, представили докази того, що час прийому їжі — важливий фактор в боротьбі із зайвою вагою.

– У цьому дослідженні ми задалися питанням: чи має значення час, в який ми їмо, коли все інше залишається незмінним, – зазначила автор Ніна Вуйович.

Дослідники попросили 16 пацієнтів з надмірною вагою, яких розділили на дві групи, їсти в точності за двома графіками: з прийомом їжі на початку дня і приблизно на чотири години пізніше протягом дня.

Наприклад, учасник першої групи міг їсти приблизно о 9.00, 13.00 і 17.00, другої групи — о 13.00, 17.00 і 21.00.

Учасники реєстрували свій голод і апетит. Дослідники ж збирали зразки крові, рівні температури тіла і витрати енергії, а також зразки жирової тканини у деяких добровольців.

Було встановлено, що учасники, які їли вранці на чотири години пізніше, були більш голодні, повільніше спалювали калорії і мали зміни в організмі, які сприяли накопиченню жиру.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відзначається, що генетичні тести також показали, що накопичення жиру супроводжувалося більш пізнім прийомом їжі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-09 12:33:23