Україна і світ

Повторний наступ на Київ: Наєв спрогнозував, скільки часу мають готуватися РФ та Білорусь

Повторний наступ на Київ з території Білорусі можливий, але для формування відповідних сил знадобиться орієнтовно 2−3 місяці. Про це заявив генерал-лейтенант і командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

– Він можливий. Для цього необхідно створити такі сили. На це знадобиться певний проміжок часу. Щоб створити відповідні сили, необхідно десь 2-3 місяці. Зараз Київ захищений краще, – переконаний військовий ЗСУ.


За його словами, Білорусь нападе на Україну, якщо отримає команду від Російської Федерації. Однак для цього потрібно зібрати сили, а у разі реальної загрози ЗСУ змінять склад сил.

– Білорусь це виконає, коли вона отримає відповідну команду від Російської Федерації. Коли дотиснуть режим Республіки Білорусь, то вони будуть спроможними на таке. Генерал Залужний повністю володіє цією ситуацією, і якщо будуть зміни обстановки у противника, то відповідно і ми змінимо свій склад сил.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Генерал-лейтенант ЗСУ розповів, що відбувається зараз на кордоні з Білоруссю. Зокрема, на території країни продовжуються військові навчання.

– Тривають оголошені, але поки не завершені навчання. Тренують свої органи управління, тренують свою систему залізничних перевезень, кількість військ зараз вздовж державного кордону України та Білорусі не збільшилася.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-08 00:29:52