Україна і світ

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами зниклих безвісти бійців ДШВ

Під час розмови представники Координаційного штабу роз’яснили рідним військовослужбовців особливості розгляду звернень про надання того чи іншого статусу зниклим українським воїнам. Зокрема фахівці штабу розповіли про процес здійснення слідства та збирання доказів під час з’ясування обставин зникнення чи загибелі військовослужбовців на полі бою.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представникам родин детально пояснили етапи розгляду звернень: до яких установ і в якому порядку слід звертатися рідним бійців, які документи можна вимагати у військових частинах та центрах комплектації, пояснили регламент пошуку військовослужбовців та відповіли на запитання щодо відповідальних осіб та установ, які здійснюють пошуки.

Крім того представники Координаційного штабу на зустрічі повідомили, що наразі є багато ініціатив української сторони щодо обміну військовополоненими за принципом «всіх на всіх» або обміну певних категорій військовополонених згідно з Женевськими конвенціями. Водночас пояснили, що російська сторона гальмує цей процес.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україна і надалі продовжує постійну роботу для визволення своїх бійців з ворожого полону.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-06 17:12:10