Україна і світ

30 км за один день: Міноборони РФ підтвердило значний відступ на Херсонщині

Російське Міноборони на щоденному брифінгу 4 жовтня опублікувало карту бойових дій в Україні, з якої випливає, зокрема, що російська армія за один день відступила у Херсонській області на 30 кілометрів.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як уточнюється, станом на 4 жовтня війська РФ фактично повністю вийшли із Харківщини, а також відступили на півночі Херсонської області.

Подана карта вказує, що на Харківщині під контролем РФ залишилася лише невелика територія на північному сході від селища Дворічне. За день до цього Міноборони РФ стверджувало, що вся територія області на схід від річки Оскол знаходиться під російським контролем.

Із цього випливає, що з 3 по 4 жовтня ЗСУ звільнили приблизно дві третини підконтрольних Росії територій області.

Крім того, на карті можна побачити відступ військ РФ на півночі Херсона. За день до цього лінія фронту на карті проходила в районі Давидова Брода, Добрянки та Золотої Балки. Сьогодні ж російське Міноборони показало, що під контролем армії РФ знаходиться територія приблизно до лінії між Давидовим Бродом та Дудчанами. Це означає, що лінія фронту у регіоні змістилася на південь приблизно на 30 км.

Нагадаємо, за останню добу українські захисники повідомляли про деокупацію Давидового Брода, Старосілля, Архангельського, Великої Олександрівки.

Крім того, на Харківщині звільнено села Богуславка та Борівська Андріївка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міноборони РФ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-04 23:58:37