Україна і світ

Кадиров і Пригожин вкінці можуть зробити Путіна винним у програші РФ – Подоляк

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк розповів про міжусобиці у владній верхівці Росії і чим це може загрожувати президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це Подоляк розповів в інтерв’ю Радіо НВ.

За його словами, так звані яструби очільник Чечні Рамзан Кадиров та власник ПВК Вагнера Євген Пригожин вже атакують вертикаль влади й можуть зламати її.

Раніше Кадиров через втрату Лиману “наїхав” на російського командувача Центральним військовим округом генерал-полковника Олександра Лапіна. Євген Пригожин так само.

Подоляк наголошує, що в оточенні Путіна щиро не розуміють, чому не можуть зламати Україну.

— Це дуже цікавий симптом того, що відбувається в оточенні Путіна. Там не все так просто. Вони абсолютно точно не розуміють, чому не можуть зламати Україну і вже не зламають, це очевидно. На підставі цього вони шукають, кого зробити винним. Але ці заяви Кадирова і тим більше такої дивної істоти як Пригожина говорять про те, що вони рано чи пізно вийдуть на те, щоб зробити винним у програші РФ самого Путіна, – зауважив Михайло Подоляк.

За словами радника голови ОПУ, Кадиров і Пригожин — це не системні люди, які отримували бенефіції від бюджету і могли достатньо вільно себе почувати.

– Але вони сьогодні атакують системну військову вертикаль. Вони її зламають, – заявив Подоляк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На його думку, така поведінка Кадирова і Пригожина – це початок конфлікту між системною елітою — політичною, військовою, і несистемною. Крім того, що Кадиров, що Пригожин – не вміють працювати на державу загалом і не розуміють, що таке держава.

– Ми отримуємо дуже потужний конфлікт – ще місяць-два – кілька “Лиманів” буде і всі ці конфлікти всередині будуть очевидні навіть для росіян, – вважає Михайло Подоляк.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-03 13:35:53