Україна і світ

У РФ блокують виїзди з міст, влаштовують облави для пошуку призовників – ГУР

У Росії, де вже тиждень триває так звана часткова мобілізація, поліція обходить будинки для вручення повісток, майже третина тих, кого забирають, не мають досвіду військової служби, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними розвідки, у Краснодарському та Ставропольському краях, Архангельській, Волгоградській, Воронежській та Ростовській областях звільнили великі приміщення для розміщення мобілізованих, зокрема спортивні об’єкти.

В станиці Тамань Краснодарського краю поліція обходить будинки з метою вручення повісток чоловікам призивного віку.

– Мобілізовані прибувають до Темрюкського районного військового комісаріату, формуються в команди та відправляються на доукомплектування військових частин, які зазнали значних втрат у ході бойових дій. Після прибуття на пункти збору у людей вилучають засоби зв’язку. Відповідна підготовка в навчальних центрах не проводиться, – повідомляє ГУР.

Щоб попередити виїзд чоловіків, на трасі поблизу райцентру Темрюк діють спільні блокпости поліції та представників військового комісаріату.

Загалом у Краснодарському краї близько 30% призваних – це чоловіки, які не мають жодного досвіду військової служби, а офіцерські звання отримали після закінчення військових кафедр у ВНЗ.

У Тьоткіно Курської області поліція проводить обшуки в будинках. При чому тут заохочуються доноси на тих, хто спілкується з українцями, або має знайомих і родичів в Україні. Дороги в напрямку райцентру також перекриті, виїзд цивільних заборонено.

А в Чуваській Республіці РФ ще 23 вересня призупинили мобілізацію, оскільки керівництво відзвітувало про виконання плану призову.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ГУР

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-27 16:48:53