Україна і світ

Путін не дозволив російським військовим відступати з Херсона – NYT

Російський диктатор Володимир Путін активніше бере участь в ухваленні стратегічних рішень щодо ведення війни проти України.

Це викликає напругу серед військового керівництва РФ. Так, президент РФ відхилив прохання командирів відвести війська з тимчасово окупованого Херсона. Про це повідомляють західні ЗМІ з посиланням на власні джерела.

Російські генерали та командири вважають, що відступ із Херсона дозволив би зберегти техніку та життя солдатів, адже вони відрізані від решти військ.

Але видання пишуть, що Путін відхилив таку пропозицію. На думку російського президента, відступ із Херсона був би ще одним приниженням і визнанням невдач у війні. Він міг би принести для України чергову велику перемогу після контрнаступу ЗСУ на Харківщині.

Крім того, такий крок не узгоджувався б із псевдореферендумами. Їх окупанти проводять на захоплених територіях, зокрема на Херсонщині.

Однак, за інформацією деяких джерел, таке рішення Путіна призвело до зниження морального духу серед російських військових і викликало напругу. Адже вони можуть опинитися у скрутному становищі через те, що відрізані від постачань.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: New York Times

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-24 15:46:33