Україна і світ

Застосування Росією ядерної зброї загрожуватиме й Чорноморському регіону – ГУР

Заступник голови Головного управління розвідки Міноборони України генерал Вадим Скібіцький вважає, що президент РФ Володимир Путін серйозно розглядає можливість ядерної війни.

Про це речник ГУР розповів в інтерв’ю ITV News.

Путін після початку воєнного вторгнення в Україну 24 лютого звинуватив Захід у ядерному шантажі й сказав, що РФ теж має засоби ураження.

– Можливо, Росія застосує ядерну зброю проти України. Вони [росіяни] намагатимуться зупинити нашу наступальну діяльність і зруйнувати нашу державу, — заявив Вадим Скібіцький.

На його думку, застосування ядерної зброї в Україні є загрозою і для інших країн, наприклад Польщі, Туреччини та Болгарії.

– Вибух тактичної ядерної зброї вплине не лише на Україну, а й на Чорноморський регіон. Ми пам’ятаємо історію Чорнобиля. Не виключено, що ми матимемо чергову катастрофу на нашій території, у Східній Європі, — сказав Скибицький.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію та погрожував застосувати ядерну зброю над Україною.

Згодом після оголошення росіяни почали розкуповувати квитки, щоб встигнути виїхати з країни й уникнути першого масштабного військового призову в Росії з часів Другої світової війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ITV News

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-22 22:00:15