Україна і світ

Франція, Польща та Німеччина погодились створили місію з навчання ЗСУ

Франція, Польща та Німеччина дали згоду на створення спеціальної європейської місії для навчання українських військових на території ЄС.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ, яку опублікували на сайті МЗС Німеччини.

Дипломати погодилися, що ЄС повинен дотримуватися єдиної позиції у війні, яку розв’язала Росія проти України.

– Ключовою була і залишається тверда і єдина реакція Європейського Союзу та його держав-членів, які засуджують війну, пропонують притулок біженцям, вживають обмежувальних заходів проти Росії та надають підтримку Україні, – зазначили вони.

Очільники МЗС Німеччини, Франції та Польщі вважають, що Україна потребує підтримки у довгостроковій перспективі. Вона передбачає не лише забезпечення обладнанням, а й створення спеціальної європейської місії з навчання та допомоги в ЄС для українських сил, яка також забезпечить технічне обслуговування та ремонт військової техніки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 16 вересня президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму $600 млн. Крім додаткових боєприпасів для систем HIMARS, там є десятки тисяч 105-мм артилерійських снарядів, тисяча точних 155-мм снарядів, а також системи протидії безпілотникам.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-16 21:12:16