Україна і світ

Оптимальна для здоров’я: якою має бути температура повітря в квартирі

Якою має бути температура в наших квартирах в осінньо-зимовий період з точки зору безпеки для нашого здоров’я. На це запитання на прохання Фактів ICTV відповіла наш експерт, лікар-терапевт загальної практики Людмила Сердюк.

Зазначимо, що питання для багатьох українців — більш, ніж актуальне. Тому що, з одного боку, мер Києва Віталій Кличко закликав киян підготувати до зими теплий домашній одяг і ковдри, оскільки в квартирах жарко не буде.

А з іншого, в ЗМІ з’явилися посилання на міністра клімату і навколишнього середовища Польщі Ганну Москву, яка заявила, що вона в своєму будинку знизила температуру до +17 і вважає її корисною для здоров’я.

– З медичної точки зору оптимальною температурою повітря в квартирі визнаний відрізок від 18 до 22 градусів тепла, – каже Людмила Сердюк.

Якщо такі температурні показники дотримані, то, за словами медика, в холодну пору року не потрібно кутати дітей в додаткові одягу. Принцип простий: якщо комфортно дорослій людині, то буде добре і дитині.

При цьому медик підкреслила необхідність регулярного провітрювання приміщення, проведення хоча б через день вологого прибирання.

Килими та інші пилозбірники лікар рекомендує прибрати. А ось щодо кімнатних рослин, які здатні очищати повітря, терапевт дає повну і беззастережну згоду.

Також, за словами Людмили Сердюк, дуже важливо підтримувати вологість повітря в квартирі.

– Але при цьому потрібно стежити, щоб вологість не була надмірною і постійною. Інакше це загрожує утворенням цвілі і розвитком грибка, – радить медик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо також, що, як радить Людмила Сердюк, слід вкрай пильно використовувати електричні прилади для обігріву приміщення, щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я.

діти
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-16 17:51:21