Україна і світ

Змусять слухати серцебиття плоду: Угорщина посилює доступ до абортів

Згідно з новим указом прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, жінки країни, які бажають зробити аборт, будуть зобов’язані слухати серцебиття плода, перш ніж вони зможуть отримати доступ до процедури. Новий регламент повинен набрати чинності в четвер, 15 вересня.

– Новий закон є продовженням політики уряду проти абортів, спрямованої на підвищення народжуваності, – заявила представник угорської організації із захисту прав жінок Ноа Нограді.

Зазначається, що законодавство Угорщини про аборти не зазнало жодних змін з 1992 року. Так, жінці, яка бажає зробити аборт, перед тим, як отримати направлення, потрібно не тільки довідка від гінеколога, що підтверджує вагітність.

Жінка також повинна двічі, з інтервалом не менше трьох днів, відвідувати сімейні служби, де їй дають консультації з питань усиновлення та державних допомог для матерів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

При цьому більшість медичних експертів вважають, що серцебиття плода вводить в оману, коли мова йде про перші тижні вагітності: звук, чутний під час раннього УЗД, генерується самим апаратом.

медики
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-15 10:30:33