Україна і світ

Бустер проти підвидів Омікрону вже доступний в США: його рекомендують і вагітним

Дослідження UW Medicine, в якому взяли участь понад 17 тис. осіб, засвідчило, що після ревакцинації вагітних у пацієнток було дуже мало акушерських проблем, повідомила акушер-гінеколог UW Medicine доктор Аліса Качікіс.

Крім того, Американський коледж акушерів і гінекологів випустив практичні рекомендації, які закликають вагітних або жінок, що годують, отримувати новітню бустерну дозу Covid-19, яка була модифікована для захисту від варіантів Омікрона BA.4 і BA.5. Цей бустер став доступним минулого тижня.

– Це щеплення буде рекомендоване всім людям, у яких минуло два місяці з моменту останньої ревакцинації, зокрема й вагітним, – сказала акушер-гінеколог UW Medicine доктор Лінда Екерт,

Вона зазначила, що більшість вагітних і учасниць, що годують, справді добре почувалися після бустерної вакцини проти Covid-19. Фактично більшість із них повідомили, що симптоми після бустерної дози або третьої дози були менш серйозними, ніж симптоми після першої серії щеплень.

– Тому важливо, щоб медики продовжували рекомендувати вагітним і жінкам, що годують, як початкову серію вакцин, так і бустери, – сказала вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вона додала, що результати цього дослідження особливо актуальні зараз, коли новий бустер стає доступнішим цього місяця.

беременность
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 16:59:59