Україна і світ

Церемонія триватиме 10 днів: де пройде прощання та похорон Єлизавети II

Стало відомо, де прощатимуться з королевою Єлизаветою II. Монарха повезуть до Единбурга – прощання з нею відбудеться в замку Голіруд, а після – в Единбурзькому соборі.

Відомо, що вже після столиці Шотландії тіло Єлизавети II відправлять поїздом до Лондона, де ще з учорашнього дня закрили вокзал. Про те, де далі прощатимуться з королевою – невідомо.

Однак, судячи з кількості людей, які зібралися біля замку Балморал після новин про погіршення здоров’я Єлизавети II, охочих попрощатися буде дуже багато, причому по всьому королівству.

Зазначається, що прощання пройде за 10 днів. За традицією, Єлизавету поховають у меморіальній каплиці її батька, короля Георга VI у Віндзорському замку, куди перенесуть і останки її чоловіка.

Нагадаємо, що новина про смерть Єлизавети II з’явилися ввечері 8 вересня. Після цього світові лідери відреагували на смерть королеви. До слів підтримки також приєдналися і представники України – президент Володимир Зеленський та його дружина Олена Зеленська.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Трон займе Чарльз, який чекав на це все своє життя. Відомо, що 9 вересня він виголосить свою першу промову як король, і вже 10 вересня він буде офіційно проголошений монархом. Щоправда, технічно правити королівством він почав відразу після смерті Єлизавети II. Сама церемонія пройде у Сент-Джеймському палаці в Лондоні.

королева Елизавета
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-09 11:59:07