Україна і світ

Зливали особисті дані дітей: Instagram оштрафували на $402 млн через підлітків

Соцмережу Instagram оштрафували на $402 млн за обробку даних підлітків у ЄС. Розслідування велося понад два роки, і тепер оголошено вирок.

За даними справи, Instagram дозволяв підліткам 13-17 років створювати бізнес-акаунти на платформі – зміни в обліковому записі відкриває доступ до контактної інформації. Іншими словами, подробиці про дітей були відкритими всім користувачам.

Перехід на бізнес аккаунт дозволяв отримати більше статистики про сторінку – переходи, залучені користувачі і так далі. Instagram також нібито зробив облікові записи деяких юних користувачів загальнодоступними за умовчанням.

Це вже третій штраф для Meta від Комісії із захисту даних Ірландії – раніше корпорацію Марка Цукерберга оштрафували на $267 млн за проблеми з WhatsApp – тоді месенджер не попереджав користувачів про збір даних.

Представники Instagram заявили, що соцмережа автоматично робить закритими облікові записи користувачів до 18 років. Також дорослі не можуть писати особисті повідомлення дітям у сервісі, а також коментувати публікації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше стало відомо, що додатки Facebook та Instagram використовують власні вбудовані браузери для відстеження користувачів. Йдеться про відкриття посилань у соціальних мережах – таким чином сервіси дізнаються більше про користувача. Експерти впевнені, що до списку можуть потрапити і номери кредитних карток.

Зливали особисті дані дітей: Instagram оштрафували на $402 млн через підлітків
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-06 15:53:19