Україна і світ

Чому не завжди можна оцінити температуру тіла на дотик – пояснює експерт

На думку медиків, найвища вірогідність простудних захворювань – саме восени. На це впливають зниження температури повітря, зміна погоди, вітер та дощі.

Усе вищезазначене призводить до переохолодження організму, від чого падає імунітет та підвищується температура.

Чи правильно перевіряти температуру на дотик? Чому не завжди можна з’ясувати температуру тіла на дотик – дивіться в матеріалі Фактів ICTV.

Існує думка, що на дотик можна з легкістю дізнатися, чи підвищена температура у людини. Досить часто температуру тіла перевіряють руками або дотиком губ до лоба.

Це обумовлено тим, що саме на цих частинах тіла – ніжна шкіра, і вони миттєво реагують на будь-які температурні перепади.

Лікарка-педіатр Анна Кушнір переконана, що метод виміру температури тіла на дотик – ненадійний.

–  Часто батьки помічають, що у дитини гарячка, через дотик. Але варто пам’ятати, що це –  ненадійний метод визначення температури, адже на ваші відчуття впливають багато чинників, як-от температура вашої власної руки та умови навколишнього середовища (якщо в кімнаті спекотно і дитина під ковдрою — вам може здаватись, що у неї підвищена температура), –  наголосила лікарка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Терапевтка пояснила, чому важливо користуватися саме термометром для вимірювання температури.

–  Ми не можемо опиратися лише на температуру шкіри, аби визначити, чи давати жарознижувальний засіб. Обов’язково слід поміряти температуру за допомогою термометра, аби точно знати, підвищена вона чи ні, – радить Анна Кушнір.

Температура тіла
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-05 20:32:48