Україна і світ

Патріотизм бізнесу – це сплачені податки і ліцензійні платежі

На початку серпня стало відомо про кошти, що надійшли до держбюджету за перше півріччя поточного року. Це дані про податки, акцизи та інші платежі.

Отримана інформація виявилася несподіваною. У воєнний час, який супроводжується економічним спадом, до держбюджету надійшло 413,9 млрд. грн, що на 3,5% перевищує закладені в український держбюджет показники ефективності на наступний рік.

На правах реклами, проект info.uz.ua про ігрові автомати підготував дані матеріали.

Якщо порівнювати з минулим періодом, у держбюджет надійшло грошей на 83,4 млрд. грн більше. Перевищення фактичних надходжень ПДВ над плановими показниками на 2022 рік склало 33,5%, та спостерігається зростання надходжень у 1,5 рази порівняно з минулим роком.

Рівень ВВП знизився на 35-45%, а темп інфляції склав 21,5%.

Спостерігається збільшення надходжень від податків на 25,2 % порівняно з 2021 роком. Це обумовлено результатом функціонування бізнесу та працею робітників податкової служби.

Основними наповнювачами бюджету були підприємства, які ведуть свою бізнес-діяльність в центральній та західній частинах України, та у її столиці.

У східній та у південній частинах ведуться активні бойові дії, та велика кількість виробничих та адміністративних будівель зруйнована ракетами та бомбовими ударами окупантів. Через це багато підприємств вимушені були припинити свою роботу.

Більша частина грального бізнесу опинилася в такій ситуацій. Значна його частина знаходиться в зонах відпочинку та туризму в Україні. Незважаючи на це казино у країні продовжує працювати, підтримувати армію, територіальну оборону та переміщених осіб.

Податкові відрахування представників грального бізнесу

Керівники легального ігрового бізнесу своєчасно сплачують податки та передплачують за отримані ліцензії на майбутній рік.

На початок липня до українського держбюджету надходження склали 746,94 млн. грн (згідно даних комісії, яка регулює азартні ігри та лотереї (КРАІЛ).

Основним джерелом коштів стали платежі за ліцензії, які видаються на здійснення ігрового бізнесу, а також кошти від випуску та реалізації лотерейних розіграшів.

Ця сума склала більше половини планової суми по бюджету, передбаченому на поточний 2022 рік.

Серед компаній, що вже сплатили за ліцензію на реалізацію ігрового бізнесу на наступний рік є ТОВ НСУС ЮА (GGPoker). Надходження від компанії склали 6 млн. грн на проведення легальних ігор в покер в мережі Інтернет.

З більшою вірогідністю річний план з надходження платежів за ліцензіями до бюджету країни від організацій буде своєчасно виконаний.

– Щоб зробити вагомий внесок у боротьбу з агресором, під час війни необхідно своєчасно сплачувати податки, – саме так зазначають у КРАІЛ.

Також це свідчить про стійкість української економіки, яку рішуче підтримує бізнес.

Саме завчасність важлива при перерахуванні коштів від засновників ігорного бізнесу на користь держбюджету. Це потрібно робити за 30 діб до початку наступного періоду дії ліцензії.

Внаслідок російської агресії та активних бойових дій була знищена частина активів організацій, та багато з легальних організаторів не мають змоги швидко поновити бізнес.

Тому КРАІЛ вирішила не штрафувати компанії за несвоєчасні платежі за ліцензії на наступний рік.

Всі компанії намагаються проводити оплати вчасно та заздалегідь, тому потреби у штрафних санкціях досі не було.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наближати нашу перемогу засновники азартних ігор можуть, виконуючи своє зобов’язання поповнювати своєчасно державний бюджет. Кошти спрямовуються на підтримку ЗСУ.

Патріотизм бізнесу – це сплачені податки і ліцензійні платежі
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-05 10:57:19