Україна і світ

Змінила моє життя: Джессіка Честейн про поїздку в Україну

Голлівудська акторка Джесcіка Честейн поділилася своїми враженнями від подорожі до України.

В Instagram зірка фільму Інтерстеллар оприлюднила відео, в якому показала свою поїздку до Києва, а саме – зруйновані російськими окупантами будівлі на Київщині та відвідування дитячої лікарні Охматдит.

Джессіка зізналася, що для того, щоб осмислити все, що вона побачила, їй знадобилося кілька тижнів.

– Ми приземлилися в Польщі, їхали чотири години, потім сіли на поїзд і ще 11. Я нервувала, проте час у дорозі дав можливість заспокоїтися… Одним із яскравих вражень від цієї поїздки, яка змінила моє життя, було відвідування дитячої лікарні Охматдит. У мене була можливість познайомитися із чудовими дітьми та режисером Володимиром Жовніром, – згадує Чейстейн.

Акторка каже, що діти вразили її своєю силою та надією, незважаючи на те, що вони вимушено залишили свої будинки.

– В Україні триває величезна гуманітарна криза. Ми не можемо забути безневинних, які постраждали від безглуздих актів насильства. Я завжди буду вдячна, що зустріла цих милих маленьких дітей з великими хоробрими серцями, – підсумувала Джесcіка.

Також акторка озвучила цифри пов’язані з повномасштабною війною. Вона розповіла, що понад 5 млн українців вимушено виїхали до європейських країн, а понад 7 млн стали внутрішньо переміщеними особами. Від дій російських загарбників загинули за офіційними даними 6710 мирних жителів, у тому числі 359 дітей, та 8741 мирний житель, у тому числі 700 дітей, були тяжко поранені.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, на початку серпня Джесcіка Честейн приїхала до України. У столиці вона зустрілася з президентом Володимиром Зеленським.

Змінила моє життя: Джессіка Честейн про поїздку в Україну
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-02 09:48:42