Україна і світ

Закладеність вуха та інші симптоми: лор про лікування військових і цивільних пацієнтів у війну

Під час діагностики та лікування патологій вуха, горла, носа можуть виникати різні курйозні ситуації. Проте важливо правильно визначити, який саме орган чи частина тіла турбує, а також з якої причини. Для цього варто звернутися до дипломованого лікаря, який призначить лікування та надасть кваліфіковану допомогу.

Лікар-отоларинголог Ілля Рябінкін у коментарі Фактам ICTV розповів один з лікувальних випадків, який за час війни найбільше запам’ятався. Зокрема, він поділився історією про одного військового, який скаржився на закладеність вуха та переливання води.

– Найбільше запам‘ятався випадок, коли у військового була скарга на закладеність вуха, переливання води. А на огляді виявилося, що у вусі повно волосся, яке торкалося барабанної перетинки та формувало подібні скарги. Надати допомогу було дуже просто, після чого пацієнт був дуже задоволений, – розповів лікар.

За його словами, найпоширеніші хвороби з його профілю серед військових Збройних сил України – це акубаротравми, гострі нейросенсорні приглухуватості та посттравматичні перфорації барабанних перетинок.

– Серед військових – це зазвичай акубаротравми, гострі нейросенсорні приглухуватості, посттравматичні перфорації барабанних перетинок. Дуже важливо після травм такого роду вчасно призначити терапію гормонами, щоб зберегти слух, та слідкувати за чистотою травмованого вуха. У разі збереженні сухості та відсутності інфікування є більша ймовірність повного загоєння барабанних перетинок і повернення слуху.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от ЛОР ЛІКАР | КРИВИЙ РІГ (@dr.ilyaryabinkin)

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Найбільше у цивільних пацієнтів фіксується риносинусит, алергічний риніт та інші хвороби, які найчастіше виникають саме на тлі стресу.

– Щодо цивільних пацієнтів, то це звичайні риносинусити, алергічні риніти, ларинго-фарингеальні рефлюкси на тлі стресу, що ведуть до ураження слизових оболонок лор органів, – зазначив лікар-отоларинголог.

Закладеність вуха та інші симптоми: лор про лікування військових і цивільних пацієнтів у війну
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-02 07:06:56