Україна і світ

Тривожність перед школою: сімейний лікар розповіла, як батьки можуть допомогти дитині

Сімейний лікар клініки Майо Тіна Ардон розповіла, як допомогти дитині впоратися з тривожним станом перед початком навчального року.

– Діти з нетерпінням чекають останнього дня в школі і початку літніх канікул. Але в кінці літа далеко не всі з нетерпінням чекають повернення в клас, почасти через занепокоєння з приводу розлуки, – вважає Тіна Ардон.

За її словами, тривожність, пов’язана з розлукою з домом, нерідка проблема, яку потрібно передбачити, коли ми вступаємо в новий навчальний рік.

Це особливо вірно для дітей, які відвідують нову школу або вперше йдуть до школи.

– Я думаю, що один з найкращих інструментів для наших дітей – це вести відкриту розмову про ці речі, – рекомендує медик.

Вона зазначає, що у батьків є багато способів зробити це. Наприклад, показати дитині фотографії її нової школи, пояснити, як вона буде там вчитися з новими друзями.

Якщо дитина не хоче йти до школи

– Я завжди кажу батькам, що вони краще знають своїх дітей. Тому, якщо щось не так, завжди прислухайтеся до себе з точки зору своїх дітей і до того, як ви ставитеся до ситуації, – говорить Тіна Ардон.

За її словами, якщо немає ніяких гострих симптомів проблем зі здоров’ям, приділіть дитині більше часу, щоб поговорити про те, що ще відбувається в її житті. Заспокойте її, постарайтеся дати зрозуміти, що на неї чекають дуже цікаві і захоплюючі дні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але зверніться до свого лікаря, щоб дізнатися, чи необхідно дитині пройти те чи інше обстеження.

діти
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-29 17:47:49