Україна і світ

Знали, куди стріляють: через станцію у Чаплиному проходили евакуаційні потяги з Донеччини

Російські загарбники здійснили теракт проти цивільного населення та інфраструктури у селищі Чаплине у Дніпропетровській області.

Про це заявив заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області Микола Лукашук під час брифінгу 26 серпня.

– Це цілеспрямований теракт проти цивільної інфраструктури та мешканців, тому що це був комбінований обстріл із застосуванням ракет С-300 та Іскандер. Якщо С-300 має великий розліт, то Іскандер — це сучасна точна зброя, яка була зроблена для того, щоб обходити ППО, – зазначив він.

Лукашук нагадав, що 24 серпня окупанти обстріляли вокзал, внаслідок чого загорілися п’ять вагонів потяга. Крім того, постраждала автівка з переселенцями з Донецька, яка проїжджала поруч.

За його словами, протягом тижня на Дніпропетровщині внаслідок обстрілів померли 26 людей, з них 25 – у Чаплиному. Загалом поранені 42 людини.

Лукашук додав, що саме через станцію у селищі Чаплине відбувається евакуація з Покровська Донецької області. Ворог розумів, що у потягу перебувають цивільні люди.

У Нікопольському районі Дніпропетровської області внаслідок обстрілу без світла залишились приблизно тисяча людей, зараз ДТЕК працює над відновленням електропостачання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Офіс генпрокурора

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-26 19:06:46