Україна і світ

Мотивують, надихають, вчать: п’ять фільмів, знятих за реальними подіями

Практичний психолог Юлія Ворман пропонує добірку фільмів, знятих за реальними подіями, які надихають і мотивують рухатися далі, незважаючи ні на що.

Цілитель Адамс (1998)

Доктор Хантер Адамс потрапляє в психіатричну лікарню в стані глибокої депресії. Але лікарі не можуть йому допомогти, його рятують пацієнти. Вони змушують його подивитися на своє життя з боку, поглянути на нього зі сміхом.

На власному прикладі Адамс переконується в тому, що сміх може творити чудеса і зцілювати.

Квітка пустелі (2009)

Історія Варіс Дірі – простої дівчинки-кочівниці з Сомалі. У 13 років вона втекла з сім’ї, дісталася до Могадіша, а потім опинилася в Лондоні. Через кілька років їй вдалося стати однією з найпопулярніших моделей світу.

Варіс не була першою темношкірою топ-моделлю, але вона стала першою жінкою, яка публічно засудила практику жіночого обрізання, була обрана спеціальним послом ООН і створила фонд боротьби з FGM.

1+1 (2011)

Постраждавши в результаті нещасного випадку, багатий аристократ Філіп наймає в помічники людину, яка найменше підходить для цієї роботи, — молодого жителя передмістя Дріса, щойно звільнився з в’язниці.

Незважаючи на те, що Філіп прикутий до інвалідного візка, Дрісу вдається розбавити розмірене життя аристократа духом пригод.

Соціальна мережа (2010)

Девід Фінчер екранізував найцікавішу історію про наймолодшого в світі мільярдера, який розбагатів лише в 30 років.

У фільмі мова піде про молодих людей, які не прогавили успіху і надійшли на навчання в Гарвардський університет, де не гуляли і розважалися, а весь час приділяли лише навчанню.

Таким був Марк Цукерберг. У той момент, коли його кинула кохана, він вирішив створити свій сайт, на якому почав обговорювати з однокурсниками відносини з протилежною статтю.

Таким чином з’явилася знаменита соціальна мережа Facebook. Це і стало початком шляху до багатства…

Тінейджер на мільярд (2011)

Події фільму, заснованого на реальній історії успіху молодого мільярдера, розгортаються навколо підлітка на ім’я Топ, який вже в юному віці виявляв задатки успішного підприємця.

Ще в 16 років він мав досить непоганий і стабільний дохід від популярних онлайн-ігор і навіть міг похвалитися власним автомобілем.

У 17 років він вирішує змінити поле діяльності і починає свій перший бізнес з продажу смажених каштанів. Однак це підприємство стає лише невеликим етапом на шляху становлення одного з найсміливіших бізнесменів у світі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Психологічна підтримка

психолог
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-26 12:40:28