Україна і світ

США передадуть Україні 10 дронів-камікадзе Switchblade 600 – Пентагон

Сполучені Штати мають намір поставити Україні 10 безпілотників-камікадзе Switchblade 600 протягом місяця.

Про це повідомляє американське оборонне видання Defense News з посиланням на коментар прес-секретаря Пентагону Джесікі Максвелл.

Дрони виготовлятиме компанія AeroVironment.

– Боражі, що барражують, привабливі тим, що вони можуть одночасно забезпечувати розвідку і завдавати ударів. І хоча для виявлення цілей російської артилерії можна використовувати менш досконалі безпілотники, російські війська використовують засоби радіоелектронної боротьби, щоб відстежити їх і завдати удару у відповідь, – йдеться в коментарі.

Зазначається, що США вже відправили Україні баражуючі боєприпаси, у тому числі кілька варіантів Switchblade 300 меншого радіусу дії та Phoenix Ghost.

Дрони Switchblade 300 важать 2,5 кг, можуть пролетіти 10 км.

Як заявив старший директор Центру військової та політичної могутності Фонду захисту демократії Бредлі Боумен, дрони Switchblade 600 можуть атакувати броньовану самохідну артилерію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Семюел Бендетт, експерт із російських безпілотників із Центру військово-морського флоту, вважає, що можливості Switchblade 600 можуть бути корисними, оскільки українці готують атаки на окуповані Херсон та Крим. Так ЗСУ можуть запустити дрони за межами досяжності російських систем та завдати шкоди російській інфраструктурі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-23 00:39:49