Україна і світ

Щорічний медогляд: які довідки потрібно надати до школи

У нинішній час, коли діти повертаються до школи на перший план виходить безпека всіх учасників навчального процесу.
Проте, не забувайте, що важливим залишається і здоров’я.

Першокласникам перед зарахуванням до школи потрібно пройти комплексний медичний огляд, зокрема й у вузьких спеціалістів.

Перед зарахуванням їхні батьки мають надати медичному працівнику школи дві довідки:

  • форма № 086–1/о Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду;
  • форма № 063/о Карта профілактичних щеплень.

Про строки та кількість обов’язкових профілактичних щеплень можна дізнатися у Національному календарі профілактичних щеплень.

Діти, які переходять до наступного навчального класу, обов’язково мають проходити медичний профілактичний огляд раз на рік (до повноліття).

Якщо в школі відсутні дані про вакцинацію дитини, то у навчальному закладі можуть додатково попросити надати довідку. Таке буває при переході з однієї школи до іншої. Якщо ж дитина залишається у своїй школі, то довідка про вакцинацію потрібна, якщо останнім часом ви робили щеплення.

Навіть якщо дитина буде навчатися дистанційно, не забувайте проходити медогляд. Адже це насамперед важливо і для дитини, і для батьків. Це допоможе вчасно реагувати на можливі проблеми зі здоров’ям.

Вчителі також мають проходити обов’язкові попередні (до прийняття на роботу) і періодичні медичні огляди.

Обов’язковий профілактичний медичний огляд передбачає:

  • загальне обстеження лікарями-спеціалістами (терапевт, дерматовенеролог, отоларинголог, стоматолог та інші (за потреби);
  • лабораторне обстеження;
  • функціональне обстеження.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Працівники, які без поважних причин не пройшли у встановлений термін обов’язковий медичний огляд у повному обсязі, відсторонюються від роботи і можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

врач и девочка
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-20 18:07:59