Україна і світ

Не люблять ризик: молодь до 25 років відчуває тривожність, мало п’є та спілкується

Все частіше з’являються повідомлення про зростання соціальної тривожності серед надмірно обережних підлітків віком від 11 до 25 років, які часто взаємодіють в Інтернеті.

Їх вважали “розумним поколінням” за те, що вони приділяли увагу соціальним питанням, здоровому способу життя та меншому вживанню алкоголю.

Але терапевти кажуть, що покоління Z може втратити життєвий досвід через надмірно обережне ставлення до ризику.

На думку експертів у галузі психічного здоров’я, багато молодих людей все частіше вважають за краще залишатися в зоні комфорту невеликої мережі друзів-однодумців, в якій більша частина їхньої соціальної активності має віртуальний характер.

– Я спостерігаю непропорційне збільшення кількості звернень щодо соціальної, професійної тривожності, загальної невпевненості в собі та проблем у відносинах для цього покоління, коли вони зіткнулися з реальністю перебування в офісі, у нічному клубі, в пабі чи на побаченні, – сказала психотерапевт Наталі Філліпс .

Філліпс сказала, що це покоління, можливо, упускає можливість робити помилки і почуватися молодим.

Ця тенденція посилилася пандемією, яка призвела до того, що все більше молодих людей працюють віддалено та рідше спілкуються особисто, додала психотерапевт.

Тривога у представників цього покоління виникає також після вживання алкоголю. Дослідники зауважили, що саме тому нинішні студенти мало п’ють.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До того ж вони заявляють, що пити алкоголь неконструктивно, а їм і так є чим зайнятися, вони мають безліч хобі, яких не мали їхні батьки.

тривожність
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-20 12:29:01