Україна і світ

Перший зареєстрований випадок: собака заразилася на мавпячу віспу від свого господаря

Згідно з доповіддю британських вчених, опублікованою в Lancet, чотирирічна італійська хорта заразилася на мавпячу віспу від свого інфікованого господаря, який дозволяв тварині спати з ним в одному ліжку.

Повідомляється, що симптоми хвороби у собаки, включаючи ураження на животі, почали проявлятися менш ніж через два тижні після зараження.

– Наші результати повинні викликати дебати про необхідність ізоляції домашніх тварин від людей, інфікованих вірусом віспи мавп, – наполягають вчені.

Що робить цю новину значущою, так це те, що це перший зареєстрований випадок передачі мавпячої віспи від людини до домашньої тварини.

Як повідомлялося, крім статевих контактів, вірус мавпячої віспи також поширюється через великі краплі або при контакті зі шкірою, одягом або будь-яким іншим матеріалом, до якого торкався хворий на мавпячу віспу.

У своїй останній заяві Агентство з безпеки охорони здоров’я Сполученого Королівства (UKHSA) повідомило, що у Великій Британії на сьогодні зареєстровано близько 3 000 випадків віспи мавп.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Express

собака
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-18 10:27:13