Україна і світ

Навіть через два роки: важкі довгострокові симптоми перенесеного Covid-19

Дослідження вчених Оксфордського університету показало, що такі стани, як затуманеність свідомості, деменція і психоз, більш вірогідні через два роки після перенесеного Covid-19.

Згідно з найбільшим дослідженням, мільйони людей, які перенесли Covid-19, як і раніше стикаються з більш високим ризиком неврологічних і психічних станів, включаючи туман в голові, недоумство і психоз, через два роки після хвороби.

– Результати проливають нове світло на довгострокові наслідки для психічного здоров’я і здоров’я мозку людей, які перенесли інфекцію Covid-19, – зазначає керівник дослідження Макс Таке.

За його словами, хороша новина полягає в тому, що депресія і тривожність після Covid-19 носить короткочасний характер і не спостерігається у дітей.

Однак викликає занепокоєння той факт, що деякі інші розлади, такі як деменція і психоз, як і раніше з більшою ймовірністю діагностуються навіть через два роки після Covid-19.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Повідомляється, що в ході наукової роботи Оксфордським університетом, Національним Інститутом досліджень в галузі охорони здоров’я та догляду, Оксфордським центром медичних біомедичних досліджень, проаналізувало 1,28 млн випадків Covid-19 за два роки.

вчені
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-18 09:46:50