Україна і світ

ЗСУ відбили спроби наступу на Донбасі, але окупанти частково просунулися в Опитному – Генштаб

У середу, 17 серпня, Генштаб повідомив, що Збройні Сили відбили спроби окупантів просунутися на Донбасі, проте агресори мали частковий успіх у напрямку Опитного на Донеччині.

Тим часом вороги обстріляли Харківський напрямок з танків, ствольної та реактивної артилерії, а також здійснили обстріли районів населених пунктів Харків, Нова Миколаївка, Дементіївка, Коробочкине, Печеніги, Руські Тишки, Одноробівка, Леб’яже, Нове, Світличне, Соснівка та Рубіжне.

– Противник спробував прорвати оборону наших військ у напрямках населених пунктів Леб’яже та Базаліївка, успіху не мав, відійшов. Ворог намагався просунутися у напрямках Нововодмитрівки та Мазанівки, успіху не було, відійшов, – перерахували у Генштабі.

У той же час на Краматорському напрямку, з метою витіснення наших підрозділів із зайнятих рубежів, ворог вів обстріли з танків та артилерії недалеко від Миколаївки, Краматорська, Верхньокам’янського, Тетянівки, Серебрянки, Григорівки та Райгородка, завдав авіаційного удару біля Івано-Дар’ївки та Весьоголого.

– На Авдіївському напрямку противник завдав авіаудару неподалік Мар’їнки. Ворог має частковий успіх у напрямку населеного пункту Опитне, – йдеться у заяві.

Також у загарбників був частковий успіх у напрямку Новомихайлівки, вони спробували покращити тактичне становище у напрямку Білогірки, проте українські воїни повністю зламали їхні плани та відкинули на колишні позиції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Генштаб наголошує, що російські окупанти зазнають втрат, деморалізовані та вишукують будь-яку можливість уникнути бойових дій – намагаються зімітувати легке поранення, вдаються до самоскалічень та різних симуляцій.

– Фіксується збільшення фактів саботажу наказів офіцерів, особливо коли це стосується наступальних дій, – зазначили у повідомленні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-17 22:31:53