Україна і світ

Як не допустити варикозне розширення вен: три прості звички, якими варто обзавестися

Провідний венозний хірург Великої Британії професор Марк Уайтлі розповів про три дуже ефективні звички, які допоможуть запобігти варикозне розширення вен.

– Нездорові вени – дуже поширена патологія. Вона викликана розвитком слабких стінок і клапанів вен і може мати жахливі наслідки для здоров’я, – зазначає професор.

Він пропонує три прості звички, якими варто обзавестися всім, хто хоче уникнути проблем з ногами:

  • регулярні фізичні вправи і підтримка активності дуже важливі для поліпшення кровотоку і кровообігу. Краща вправа для вен на ногах — ходьба;
  • пити воду вранці. Зневоднення може викликати проблеми з кров’ю, робить її більш густою і концентрованою і заважає легко проходити через кровоносні судини. Показник зволоження організму – колір сечі: чим вона темніша, тим більше води нам потрібно;
  • споживання вітаміну C – мінералу, легко доступного в апельсинах, полуниці, болгарському перці і помідорах. Вітамін C може допомогти запобігти пошкодженню клітин, захистити клітини вен від вільних радикалів, зберегти вени сильними і еластичними.

Ускладнення від поганого стану вен носять не тільки косметичний характер, як прийнято вважати. Варикозне розширення вен може мати серйозні наслідки, якщо його не лікувати, наполягає знаменитий британський медик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Express

варикоз
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-13 16:42:46