Україна і світ

У РФ до 40% генералів та офіцерів, що планували вторгнення, зараз під слідством – Генштаб

Близько 30-40% вищого та старшого військового керівництва Російської Федерації, які брали участь у плануванні проведення “спеціальної військової операції” проти України, усунуті від виконання своїх обов’язків та перебувають під слідством.

Про це сьогодні, 11 серпня, під час пресбрифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов.

– Продовжуються репресивні заходи щодо вищого та старшого офіцерського складу збройних сил Росії через провали стратегічних планів на українському напрямі… Близько 30-40% генералів та офіцерів, які брали участь у плануванні спеціальної військової операції, усунуті від виконання своїх обов’язків і перебувають під слідством, – сказав він.

Громов додав, що інформації Генштабу, голова Міноборони Росії Сергій Шойгу та начальник генштабу РФ генерал Валерій Герасимов залишаються на посадах “виключно для запобігання дискредитації вищого військового керівництва”.

Голова оперативного управління Генштабу додав, що через вибухи на російських авіабазі в Криму та Білорусі очікуються нові кадрові рішення у військовому керівництві Російської Федерації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Ukrinform TV

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-11 21:05:45