Україна і світ

Збирав дані про постачання Україні зброї: СБУ затримала “військового експерта”

СБУ затримала російського агента, який збирав розвіддані про закупівлю і постачання західної зброї та боєприпасів в Україну.

Передусім його цікавили таємні відомості про імпортовану військову техніку для потреб підрозділів ЗСУ.

Отриману інформацію окупанти планували використати для ракетних ударів по українських об’єктах критичної інфраструктури, задіяних для транспортування озброєння.

Якби розвіддані таки вдалося отримати, то росіяни хотіли використати їх, щоб зірвати міжнародні домовленості України з країнами-партнерами в галузі оборони.


За даними слідства, зрадником виявився мешканець Києва. Він позиціонував себе як військовий експерт. СБУ встановила, що ворожого агента завербував кадровий співробітник російських спецслужб для проведення розвідувально-підривної діяльності на території столичного регіону.

Для збору закритих відомостей він використовував особисті зв’язки, зокрема серед представників вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Свою так звану зацікавленість іноземним озброєнням російський агент маскував під виглядом збору аналітичних даних для “експертних” публікацій у соцмережах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зловмиснику повідомили про підозру у державній зраді та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-11 15:15:54