Україна і світ

Азовсталь і херсонські кавуни-бомби: Марія Шарлай малює війну за допомогою нейромережі


Азовсталь і херсонські кавуни-бомби: Марія Шарлай малює війну за допомогою нейромережі

Художниця Марія Шарлай розповіла, як штучний інтелект допомагає створювати справжні шедеври за умов війни. Творець робіт висвітлює важливі події України – наприклад, захисників Азовсталі, ситуацію на Херсонщині.

– 10 інженерів натренували нейромережу створювати мистецтво за допомогою вказівок художників. Нещодавно вони відкрили до сервісу доступ до всіх охочих. Щоб за допомогою новинки зробити справжню картину, нейромережі потрібно передати свої думки, – ділиться своїми враженнями Марія.

Художниця заявила, що слова вміло перетворюються на полотно і все залежить від того, як і яка інформація вводиться.

– Крім слів, можна давати референси певного художника, якщо нейромережа знайома з його роботами. Я почала використовувати сервіс, коли зрозуміла, що не мають інструментів та інших засобів для вираження подій. Суть моїх робіт – донести посилання українцям та закордонним користувачам. Важливо розповісти про південь України та ситуацію в країні, – додав Марія.

Артистка зізналася, що у подальших планах – створення листівок із подальшим продажем, а кошти підуть на допомогу ЗСУ.

Мистецтво українських художників допомагає наблизити нашу перемогу – наприклад, у травні було продано картину Марії Приймаченко за $500 тис. Усі виручені кошти пышли на допомогу ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-08 11:34:09