Доступний цілий рік: плід, який знижує рівень цукру в крові на 35%
Дослідники з Сіднейського університету (Австралія), виявили, що лікування екстрактами імбиру призвело до 35% зниження рівня глюкози в крові і 10% збільшення рівня інсуліну в плазмі.
Відзначається, що кореневище імбиру можна використовувати свіжим, сушеним і подрібненим в порошок, а також у вигляді соку або масла. Коренеплід володіє гострим і різким ароматом і надає сильний пряний смак їжі і напоїв.
– Серед переваг вживання імбиру – контроль рівня цукру в крові, про що свідчать кілька досліджень, – відзначають вчені.
І як приклад наводять наукову роботу, в ході якої було доведено, що два різних екстракти імбиру, spissum і масляний екстракт, взаємодіють з рецепторами серотоніну і впливають на секрецію інсуліну.
Інше дослідження, показало, що імбир може поліпшити довгостроковий контроль рівня цукру в крові у людей з діабетом 2 типу.
Відзначається, що імбир має дуже низький глікемічний індекс (ГІ) – це система оцінки продуктів, що містять вуглеводи.
– Продукти з низьким ГІ повільно розщеплюються з утворенням глюкози і, отже, не викликають сплеск рівня цукру в крові, як продукти з високим ГІ, – кажуть дослідники.
Вони відзначають, що деякі продукти з низьким глікемічним індексом, такі як цільнозернові продукти, фрукти, овочі, боби і сочевиця, повинні стати частиною здорової збалансованої дієти.
Крім того, продукти, які містять жир і білок, уповільнюють засвоєння вуглеводів, знижуючи їхній глікемічний індекс, стверджують вчені.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Express
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-07 10:36:18