Україна і світ

Допомогають РФ та організовують псевдореферендум: СБУ викрила ще 6 колаборантів

Співробітники Служби Безпеки України викрили ще 6 колаборантів, які допомагають ворогу на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, йдеться про двох “топ-чиновників” фейкової влади Маріуполя, трьох “посадовців” з так званої ЛНР і колишнього керівника об’єктів критичної інфраструктури Херсона.

– Колаборант із Херсонщини вже у березні перейшов на бік ворога і почав виступати з заявами про приєднання регіону до РФ у проросійських медіа, а українських військовослужбовців закликав скласти зброю, – повідомили в СБУ.

У Маріуполі колаборантка займається організацією незаконних виборів і псевдореферендуму, а депутат міськради від забороненої партії ОПЗЖ обійняв посаду “заступника голови адміністрації міста Маріуполя” у сфері ЖКГ.

Крім цього, на Луганщині підозри отримали дві “чиновниці” місцевих соцустанов і “в.о. прокурора Новоайдарського району ЛНР”, який виносить обвинувальні вироки українським патріотам.

Щодо усіх зрадників триває досудове розслідування за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) ККУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше СБУ викрила плани РФ щодо псевдореферендуму на Херсонщині. Основну роль в організації та проведенні заходу загарбники планують віддати прокремлівській організації “Волонтери за Росію”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-01 19:17:30