Україна і світ

Безкоштовна хіміотерапія для пацієнтів з онкологією: що потрібно знати

Які медичні послуги для пацієнтів з онкологічними діагнозами в Україні надаються безкоштовно, розповіли фахівці Міністерства охорони здоров’я України.

– Програма медичних гарантій охоплює всі найважливіші види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією на кожному етапі лікування, – йдеться в повідомленні МОЗ.

Відзначається, що для цього передбачений пакет послуг для пацієнтів з підтвердженим діагнозом злоякісного новоутворення.

Безкоштовний список медпослуг для дітей і дорослих з онкологією:

  • лабораторні та інструментальні дослідження в амбулаторних і стаціонарних умовах (МРТ, КТ, УЗД, рентген-дослідження, ендоскопічні дослідження, сцинтиграфія);
  • забезпечення лікарськими засобами, які МОЗ закуповує централізовано, та ліками, закупленими засобами інших програм центрального та місцевого бюджетів;
  • інтенсивна терапія, киснева підтримка, знеболювання на всіх етапах;
  • реабілітації при лікуванні;
  • харчування в стаціонарних умовах.

Повний список послуг можна знайти за посиланням (пакет 27 Хіміотерапевтичне лікування та супровід дорослих і дітей з онкологічними захворюваннями в амбулаторних і стаціонарних умовах, файл Специфікація).

Відзначається, що пацієнт отримує хіміотерапевтичне лікування безкоштовно незалежно від того, чи буде воно проведено в амбулаторних або в стаціонарних умовах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Медзаклади повинні забезпечити пацієнту всі медичні вироби, витратні матеріали та лікарські засоби, необхідні для надання послуг.

медики
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-28 16:34:07