Україна і світ

Телескоп Джеймса Вебба надіслав чітке зображення далекого всесвіту

NASA опублікувало один із перших знімків телескопа Джеймса Вебба, який сфотографував далекий всесвіт з максимальною деталізацією.

Унікальною фотографією космічне агентство поділилося в Instagram.

У NASA зазначили, що новий телескоп зробив знімок менш ніж за день, тоді як застарілому Hubble знадобилося б кілька тижнів. Астрономи заявили, що це найглибше зображення Всесвіту з будь-коли зроблених.

Експерти розповіли, що можна побачити на унікальному знімку. Так, телескоп показав туманність Кіля, екзопланету WASP-96b, туманність Південне Кільце, групу з п’яти галактик Квінтет Стефану, та масивне скупчення космічних тіл SMACS 0723.

Фотографією телескоп довів свою ефективність – він зможе показати, що перебуває далеко від Землі, що допоможе вченим більше дізнатися про існування та походження Всесвіту.

Телескоп Джеймс Вебб прийшов на заміну унікальному апарату Hubble – понад 30 років він радував астрономів своїми записами, і тепер настав час перейти на більш сучасний пристрій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відомо, що на розробку Джеймса Вебба пішло понад $10 млрд і роки роботи не лише NASA, а й світової космічної спільноти. Телескоп запустили до космосу 25 грудня 2021 року, і зараз він готовий до повноцінної роботи.

Телескоп Джеймса Вебба надіслав чітке зображення далекого всесвіту
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-12 11:32:40