Україна і світ

Рецепт соусу табаско: як приготувати просто і швидко


Соус табаско – один із найпопулярніших у світі, відомий своєю пікантністю та насиченим смаком. Він з’явився ще у 1868 році, коли ірландець Едмунд Макаленні створив свій унікальний рецепт.

Оригінальний соус досі виробляється компанією McIlhenny з тих же інгредієнтів, що й раніше. В основі соусу дистильований оцет, червоний перець табаско та сіль, які використовуються вже понад 150 років.

Рецепт соусу табаско та практичні поради щодо приготування – читайте в нашому матеріалі.

Цікавий факт. Раніше соус розливали у флакони з-під одеколону, хоча компанія запевняє, що вони були новими.

Соус табаско: рецепт

Обов’язково працюйте з перцем в рукавичках, щоб уникнути подразнення шкіри. У цю версію соусу можна додати копчену паприку або часникову сіль для більш насиченого смаку.

Інгредієнти для домашнього соусу табаско:

  • 340 г свіжого гострого перцю (чилі, халапеньйо, каєнський або інший)
  • 240 г яблучного оцту
  • 2 ч. л. солі

Приготування:

  1. Наріжте перці та видаліть їхні плодоніжки.
  2. Обсмажте перець на сухій сковороді протягом 5 хвилин.
  3. Додайте сіль і яблучний оцет, добре перемішайте.
  4. Закрийте кришку і тушкуйте ще 2 хвилини. Потім знову перемішайте та процідіть суміш у банку.

Зберігайте соус табаско в холодильнику до місяця, або заморозьте в пластиковій ємності та зберігайте до трьох місяців.

Готуємо соус табаско: поради

  • Для більш насиченого смаку в цю версію соусу можна додати копчену паприку або часникову сіль.
  • Ще один варіант соусу, який варто спробувати – табаско з часником і оливковою олією. Кількість часнику та олії – до вашого смаку. Цей рецепт додає нові смакові ноти, роблячи соус ще більш насиченим.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-26 14:56:00