Україна і світ

Смачні пісні оладки на дріжджах: простий рецепт


Оладки на дріжджах – це одна з тих страв, яка миттєво викликає теплі спогади про дитинство. Їх приємний аромат, ніжний смак та м’яка текстура – це щось неймовірне!

Але й пісні оладки на дріжджах, які зазвичай готують у Великий піст, також дуже смачні та поживні. Подати їх можна з медом, варенням, джемом чи кленовим сиропом.

Як приготувати пісні оладки на дріжджах

Один з основних секретів успішного приготування пісних оладок на дріжджах – це використання якісних свіжих або сухих дріжджів та правильний заміс тіста. Також важливою складовою рецепту є правильне смаження на розігрітій сковороді з олією. Це допомагає їм отримати хрустку приємну скоринку, яка приваблює не лише виглядом, але й ароматом.

Інгредієнти:

  • вода чи рослинне молоко (вівсяне, кокосове чи мигдалеве) – 250 мл
  • цукор – 3 ст. л.
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.
  • дріжджі сухі – 1 ч. л. або свіжі – 25 г
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • борошно пшеничне – 250 г
  • олія – 50 мл у тісто +для смаження пісних оладок

Пісні оладки на дріжджах: рецепт покроково

  1. У невеликій ємності поєднати та гарно перемішати 3 ст. л. теплої води чи рослинного молока із цукром та дріжджами. Отриману суміш залишити в теплі на 15 хвилин.
    Дріжджову суміш перелити в теплу емальовану миску, додати сіль, ванільний цукор, олію та гарно перемішати.
  2. Борошно просіяти та поступово ввести в підготовлену суміш.
  3. Миску з тістом накрити рушником і залишити в теплому місці на 34-45 хвилин. Тісто повинно гарно підійти. За цей час досвідчені господині рекомендують тісто 2 рази перемішати. Завдяки цьому тісто вийде пористим та пишним.
  4. У пательні розігріваємо олію. Тісто викладаємо змоченою в холодній воді столовою ложкою.
  5. Пісні оладки смажимо з обох боків на середньому вогні до рум’яної скоринки. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоби прибрати зайву олію. Смачного!

Додавання цедри лимона зробить смак пісних оладок ще більш насиченим та ароматним.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-26 11:35:00