Україна і світ

Млинці з ковбасою та сиром: смачний рецепт та поради


Усі ми знаємо, що млинці – це універсальна страва, яка чудово поєднується як із солодкими, так і з солоними начинками.

Зараз в тренді млинці з ковбасою та сиром – ситні, ароматні та ідеальні для сніданку чи перекусу.

Рецепт приготування млинців з ковбасою та сиром та поради щодо приготування – читайте в нашому матеріалі.

Млинці з ковбасою та сиром: рецепт

Готуються вони швидко, а результат порадує всіх, хто любить домашню випічку.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко – 800 мл
  • вода – 350 мл
  • сухі дріжджі – 5 г
  • цукор – 25 г
  • сіль – 5 г
  • борошно – 450 г
  • олія – 20 мл
  • яйця – 2 шт.

Для начинки:

  • варена ковбаса, твердий сир, вершкове масло – до смаку
  • олія чи шматочок сала – для змащення сковороди

Приготування:

  1. Для тіста трохи підігрійте молоко й воду. Додайте сухі дріжджі, розчиніть їх у рідині. Всипте цукор, сіль, просіяне борошно, влийте олію та перемішайте. Додайте яйця та перемішайте ще раз. Накрийте миску харчовою плівкою й залиште в теплому місці на 40 хвилин, щоб дріжджі запрацювали.
  2. Випікайте млинці на добре розігрітій сковороді, змащеній олією чи натерту шматочком сала.
  3. Для начинки наріжте ковбасу та натріть сир. Перемішайте.
  4. На кожен млинець викладіть трохи ковбаси та сиру, загорніть у рулетик чи конверт.
  5. У сковороді розтопіть трохи вершкового масла й обсмажте млинці з начинкою з обох боків до приємного кольору.

Подавайте гарячими – сир розплавиться, а ковбаса додасть апетитного смаку.

Млинці з такою начинкою чудово поєднуються з томатним соусом. Смачного!

Млинці з ковбасою та сиром: поради

  • Для більш насиченого смаку можна додати дрібно нарізаний болгарський перець чи смажені печериці.
  • Використовуйте різні види сиру – моцарелу, сулугуні чи гауду для нового смаку.
  • Для любителів пікантного смаку, декілька млинців можна зробити, додавши до основної начинки трохи сиру з пліснявою (горгонзола чи дорблю).

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-25 11:35:00