Солодка ковбаска з печива: 3 прості рецепти

Солодка ковбаса з печива – це десерт дитинства, який можна легко приготувати в домашніх умовах. Саме швидкість приготування та неймовірний смак робить цей десерт таким популярним. Складові рецепту солодкої ковбаски зазвичай такі: печиво, какао, цукор, вершкове масло, горіхи.
Солодка ковбаса з печивом топлене молоко
Інгредієнти:
- печиво “Топлене молоко” – 1 пачка (185 г)
- вершкове масло – 160-180 г
- цукор – 4 ст. л.
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.
- коньяк – 30 мл
- какао – 4-5 ст. л.
Приготування:
- Печиво подрібнюємо руками і розділяємо на 2 частини. Одну частину печива збиваємо за допомогою блендера, другу – ще раз гарно подрібнюємо руками.
- Додаємо до печива цукор, ванільний цукор та какао, перемішуємо.
- Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і коньяк, ще раз гарно вимішуємо.
- З отриманої маси формуємо шоколадну ковбасу, загортаємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на 1-2 години.
- Перед подачею ковбаску нарізаємо шматочками і подаємо до чаю, кави, молока.
Солодка ковбаса зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- печиво – 250 г
- згущене молоко цільне – 185 г
- вершкове масло – 80 г
- какао – 5-7 ст. л.
- горіхи та цукати – до смаку
- цукрова пудра для прикрашання – 1 ст. л.
Приготування:
- Гарно поламане печиво викладаємо у миску, додаємо нарізане кубиками розм’якшене вершкове масло і перемішуємо.
- Додаємо какао, згущене молоко і ще раз гарно перемішуємо.
- Горіхи та цукати нарізаємо і викладаємо до отриманої маси, перемішуємо.
- Формуємо ковбаску, загортаємо її у плівку для харчових продуктів і поміщаємо у холодильник.
- Потім ковбаску натираємо цукровою пудрою і нарізаємо.
У солодку ковбаску зі згущеним молоком можна додати 1-2 ч. л. цедри лимона та 1 ст. л. соку лимона.
Солодка ковбаса з горіхами
Інгредієнти:
- печиво пісочне – 200 г
- вершкове масло – 100 г
- цукрова пудра – 3 ст. л.
- какао – 5-6 ст. л.
- молоко – 4 ст. л.
- горіхи (волоські або інші до смаку) – 50-70 г
Приготування:
- Печиво перекладаємо у два пакети і розминаємо за допомогою качалки для тіста.
- Отриману суміш перекладаємо у миску, додаємо цукрову пудру та какао, перемішуємо.
- Потім додаємо розтоплене масло, тепле молоко і ще раз гарно вимішуємо. У кінці вимішування додаємо нарізані горіхи.
- На пергаментному папері формуємо ковбаску та щільно загортаємо її.
- Солодку ковбаску поміщаємо в холодильник для охолодження на 1-2 години.
Готову шоколадну ковбаску можна зберігати в морозилці близько 3-4 тижнів. Перед тим як нарізати її, потримайте за кімнатної температури близько 15 хвилин.
Змінюйте рецепт солодкої ковбаси до ваших уподобань та експериментуйте з інгредієнтами: додавайте різні види горіхів та сухофруктів, кокосову стружку та інші смачні доповнення, щоб створити свій власний солодкий шедевр.
Фото: Depositphotos
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-25 11:25:00