Україна і світ
Млинці на сироватці: рецепт смачного сніданку

Якщо ви любите млинці, не обов’язково чекати Масниці, 8 березня чи іншої особливої нагоди. Майже ідеальний варіант смачного сніданку, який можна готувати будь-коли – млинці на сироватці. Рецепт – у матеріалі Фактів ІСТV.
Млинці на сироватці: рецепт
Тісто для млинців має безліч варіацій. Як рідину зазвичай додають молоко, кефір, окріп, газовану воду тощо. А можна використовувати ще сироватку, яка містить воду, мінеральні солі, білки та інші поживні речовини, які залишаються після приготування домашнього сиру.
Рецепт млинців на сироватці мало чим відрізняється від звичайного. Передусім підготуйте всі продукти.
Зараз дивляться
Інгредієнти
- 0,5 л сироватки
- 250 г борошна
- 50 г цукру
- 3 ст. л. рослинної олії
- 2 яйця
- по одній дрібці солі та харчової соди
Приготування
- У великій мисці збийте за допомогою блендера, виделки чи вінчика яйця, цукор, сіль і соняшникову олію.
- Поступово вливайте сироватку, потім додайте соду і ретельно розмішайте.
- Всипте просіяне борошно і знову добре перемішайте, щоб уникнути утворення грудочок.
- Перед тим як почати смажити млинці на сироватці, прогрійте і змастіть пательню.
- Наливайте тісто на розігріту пательню порціями і випікайте млинці на повільному вогні до золотистого кольору.
- Після того як млинці на сироватці з одного боку стануть рум’яними, переверніть їх і смажте з іншого.
- Подавайте млинці на сироватці теплими або гарячими зі сметаною, медом, фруктами або улюбленою начинкою – солодкою чи соленою.
Це все! Тепер ви готові насолоджуватися чудовими млинцями на сніданок. Смачного!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-14 14:27:00