Україна і світ

За рецептом Клопотенка: як приготувати тонкі млинці


Кожен кухар має власні кулінарних секрети, Євген Клопотенко – не виняток. Один з них – щодо приготування млинців. Рецепт смачної страви та дієві поради шефа – у матеріалі Факти ICTV.

Як приготувати млинці Клопотенка: поради

Щоб отримати тонкі млинці за рецептом Клопотенка, шеф рекомендує дотримуватися певних правил та пропорцій продуктів.

  • Для тіста кухар радить брати всі інгредієнти кімнатної температури.
  • Додавати борошно слід поступово. А щоб уникнути утворення грудочок, слід ретельно перемішувати інгредієнти.
  • Після змішування тісто треба залишити хоча б на 10 хв, за цей час відбудуться хімічні реакції і воно відпочине.
  • Млинці Клопотенка не містять забагато цукру, кількість можна регулювати за власним смаком, але шеф застерігає, якщо його буде забагато, млинці можуть підгоряти.
  • Що жирніше молоко, то насиченіший смак млинців.
  • Щоб вийшли тонкі млинці за рецептом Клопотенка – підготуйте посуд для випікання. Кухар рекомендує використовувати для цього пательню з антипригарним покриттям, яку можна злегка змастити олією. Або ж смажити млинці на звичайній, попередньо змащуючи поверхню шматочком сала, саме так завжди робили наші пращури.

Млинці Клопотенка: рецепт

За словами Євгена Клопотенка, готувати – це просто. Його поради допоможуть швидко навчитися пекти смачні тонкі млинці, що стануть ідеальною основою для будь-яких начинок.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 1/3 ч. л. солі
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 340 мл молока
  • 130 г борошна
  • 50 г вершкового масла (для змащування млинців)

Млинці Клопотенка: приготування

  1. Приготуйте тісто. Збийте яйця, додайте цукор, сіль та влийте 2 ст. л соняшникової олії. Перемішуйте масу вінчиком.
  2. Влийте молоко та знову розмішайте суміш, щоби цукор і сіль добре розчинилися.
  3. Додайте поступово борошно та продовжуйте добре вимішувати масу. Залиште його відпочивати на 10 хв.
  4. Змастіть розігріту сковорідку соняшниковою олією за допомогою кулінарного пензлика.
  5. Ополоником виливайте тісто на середину пательні, нахиляючи її та розподіляючи тісто по всій поверхні.
  6. Після того як край млинців стане рум’яним, переверніть їх на інший бік. Тонкі млинці за рецептом Клопотенка готові. Складайте стопкою, змащуючи кожний млинець вершковим маслом.

Джерело: Клопотенко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-13 11:43:00